När man ger bort profilkläder är ju själva poängen att de skall glädja mottagaren samt visa sig vara användbara; ju mer de används desto längre håller reklamen.

Om det är en kund som fått dem håller de ditt företag konstant i minnet och om det är en potentiell kund kommer han/hon att bli imponerad av ditt val av produkt, omtanke och generositet.

Det är därför mycket viktigt att man ger bort profilkläder som passar, inte bara när det gäller färg, modell och användningsområde utan också vilken säsong det är på året.

Ger man en tomteluva på sommaren lär den inte komma till mycket användning och ger man en tunn t-shirt på vintern kommer den att hamna längst in i garderoben och vara bortglömd då den varma säsongen äntligen kommer!

Vissa plagg, som sportflaskor, paraplyer och träningskläder kan användas året om, så om du inte är riktigt säker på när du vill ge bort presenterna så har du här ett helt lager som alltid är aktuellt.

Vill du däremot hålla dig till säsongen kan det vara bra att välja därefter.

I Sverige kan det som bekant bli ruskigt kallt om vintrarna så vad passar bättre än en tjock mössa som ge-bort gåva. Den kommer att värma välkommet och är den dessutom snygg så kommer många att slänga gröna blickar av avund på den.

Att de med en gång ser logon till ditt företag, skadar ju knappast och bäraren kommer att vara evigt tacksam.

Till höst och vinter kan vädret vara ganska upp och ned, så då passar en regnrock eller ett paraply extremt väl. Komplettera med en skön munktröja eller varför inte en sportjacka om man vill ge något extra.

Till sommaren finns ett stort antal badartiklar, handdukar, solkepsar och tunnare linnen och t-shirts som kommer att bli uppskattade. Som sagt, saker för varje säsong!