Utbudet är enormt när det kommer till vilka slags profilkläder man vill använda! Modeller, färger och material går att variera och kombinera i oändlighet och ingenting är omöjligt.

Därför bör man ta sig en ordentlig funderare på vad exakt det är man vill med sina kläder och vem som skall bära dem.

Det kan göra stor skillnad på företagets profil om rätt plagg bärs av de anställda, precis som ett felaktigt kan ge ett sämre intryck; om man till exempel tvingar sina anställda att gå omkring på kontoret i träningsoveraller framstår ens omdöme kanske inte som det bästa.

Så, börja med företaget egna profil. Är det ett trendigt café, en bowlinghall eller en trevlig restaurang? Då passar förmodligen en snygg piké med företagets logo tryckt lite diskret på framsidan och/eller ryggen, i diskreta färger som elegant framhäver trycket.

Är man en butik, en bar eller ett gym? En T-shirt i en snygg färg och med en slogan och logo kan aldrig gå fel i dessa sammanhang. Var inte rädd för att leka med humoristiska inslag – det drar åt sig positiv uppmärksamhet och gör det trevligare för personalen att ha på sig.

Driver man rörelser som kräver lite tåligare kläder som ett garage, en lagerlokal eller en flyttfirma kan man gå in för mer informella kläder som tjänar ett praktiskt syfte.

Här passar träningsoveraller alldeles utmärkt, liksom slitstarka T-shirts och kepsar. Man bör välja färger och mönster som tål några fläckar utan att det syns för mycket och det är viktigt att man väljer tjockare material som tål stryk.

Kontor brukar vara mer formella när det kommer till klädseln och därför bör man i detta fall välja lite striktare och mer konservativa plagg men inte alltför stora tryck.

En skjorta eller en slips i företagets färger kan göra både ett gott och minnesvärt intryck på klienten när han eller hon kommer på besök.